Seyit Torun: İktidar yine sözünü tutmadı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Muhtarların yetkilerini ve gelirlerini artırmak için birçok temel düzenleme hazırladık. Ancak kanun teklifimiz 15 Şubat’ta AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 bin 250 liraya çıkartılacağını açıklamasına karşın muhtar maaşlarının artırılmamasına tepki gösterdi. Torun, “İktidar yine sözünü tutmadı, muhtar maaşları mart ayında da aynı kaldı. Muhtarlarımızı sadece bir oy kapısı olarak görmekten, onları kandırmaktan, oyalamaktan artık vazgeçin” dedi.
Torun’un açıklamaları şöyle:
İktidar yine sözünü tutmadı, muhtar maaşları mart ayında da aynı kaldı. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan, 19 Ocak’ta, maaşların asgari ücrete yükseltileceğini açıkladı. Ancak bir ay sonra yatan şubat ayı maaşlarında hiçbir değişiklik olmadı. Erdoğan, bu kez 8 Mart’ta söz vererek muhtarları bir kez daha umutlandırdı. Ama mart ayı maaşlarını gören muhtarlarımız yine hüsrana uğradı.
Muhtarlarımıza sesleniyoruz: Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırladığımız kanun teklifinde, maaşların 5 bin lira seviyesine yükseltilmesini istedik. Ayrıca muhtarların yetkilerini ve gelirlerini artırmak için birçok temel düzenleme hazırladık. Ancak kanun teklifimiz 15 Şubat’ta AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.
İktidara sesleniyoruz: Siz, vaat verip tutmayan bir iktidarsınız. Muhtarlarımızı kandırmaktan, onları oyalamaktan vazgeçin. İsteseniz de istemeseniz de muhtarlarımızın maaşlarını yükselteceksiniz. Bu işin takipçisi olacağız ve muhtarlarımızın hakkını teslim etmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”






