Murat Ongun: TÜGVA yöneticileri İBB’de işe alınmış
Ongun, "Besleme vakıflar için değil, 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz..."

Kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdikleri ortaya çıkan TÜGVA’nın yöneticilerini İBB’de işe alındıkları ortaya çıktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İBB’ye TÜGVA yöneticilerinin alındığını, vakfın başkanının AKP’nin seçimleri kaybetmesiyle İBB’deki işinden ayrıldığını ifade etti.
Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yaptığımız incelemelerde, TÜGVA yöneticilerinin İBB’de işe alındığını da tespit ettik. Mesela Vakfın Başkanı olan kişi 2015’te işe alınmış. 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından 11.04.2019’da işten ayrılmış. İBB’nin ballı kaynak olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.
Ongun, ikinci paylaşımında ise “İnceledik bulduk. TÜGVA’nın neredeyse tüm yöneticileri, ortaokul-lise koordinatörleri dahil geçmiş dönemde İBB’de işe alınmış. Hepsi artık gitti. Besleme vakıflar için değil 16 milyon İstanbullu için çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.