İmamoğlu’nun avukatının tutuklanmasına Özgür Çelik’ten tepki

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Çelik, “İktidar, 19 Mart’ta başladığı darbe girişimini sürdürmekte inat etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, rehine siyasetiyle teslim alınabilecek bir siyasi hareket değildir.” dedi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile şu tepkide bulundu:
“İktidar, 19 Mart’ta başladığı darbe girişimini sürdürmekte inat etmektedir. En temel hukuk ilkelerinden savunma hakkının dokunulmazlığı bile ihlal edilerek Ekrem Başkanımızın avukatı Mehmet Pehlivan’ın ‘sanıkların ifadelerine ulaşmaya çalıştığı’ gerekçesiyle tutuklanması, tutuklu arkadaşlarımızın aile üyelerinin gözaltına alınması ve insanların tehditle iftiracılığa zorlanması, ne kadar aciz durumda olduklarının kanıtıdır.
Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında tetikçilik yapan isimler, bugün de yeni kumpas davasının tetikçiliğini yapmaktadır. Sözde gazeteciler ekranlardan işaret etmekte, ertesi gün insanlar gözaltına alınmaktadır. Senaryo da aynıdır, oyuncular da aynıdır. Filmin sonu da aynı olacaktır.
Ülkemizde iç huzur bırakmayan bu süreç, insanların yargıya azalmış olan güvenini tamamen ortadan kaldırmaktadır, iç cepheyi ve toplumsal birliğimizi -tam da ülkemize husumet besleyenleri sevindirecek şekilde- paramparça etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, rehine siyasetiyle teslim alınabilecek bir siyasi hareket değildir. Türkiye, bu şımarıklığı ve keyfiyeti kaldıracak bir ülke değildir. Türkiye, kendisine biçilmeye çalışan bu deli gömleğini yırtıp atacak, cesur, adil ve yürekli insanların ülkesidir.”