Gündem

CHP Gençlik Kolları’ndan internette bant daraltmasına karşı “CHP VPN” uygulaması

CHP Gençlik Kolları, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıdan sonra sosyal medyaya bant daraltmasıyla erişimin engellenmesi üzerine “CHP VPN” uygulamasının kullanıma sunulduğunu duyurdu. Uygulamanın parolası ise “iktidar” olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından internete erişimin engeli sonrasında CHP Gençlik Kolları Dijital Dönüşüm Komisyonu bir VPN konfigüre dosyası yazdı.

Gençlik Kolları Bilişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dilara Dalbudak “Yıllarca YouTube, Wikipedia gibi platformlardan mahrum bıraktılar şimdi ise canları isteyince sosyal medya erişimimizi kesiyorlar. Sansürsüz günlerimize çok az kaldı!

Şimdilik çözümümüz: chpdijitaldonusum.com/vpn ‘de CHP VPN hizmette. Kalıcı çözüm parolada gizli” diyerek çalışmanın tanıtımını yaptı. Parolanın “iktidar” olması da sosyal medyada gençler tarafından ilgi gördü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu