Gündem

AKP’lilerin devletçiliği tuttu !

Bakırköy Belediyesine ait Basınköy Mahallesi 84. Pafta 949 Ada 109 Parsel taşınmazın satılması yönünde Emlak İstimlak Müdürlüğünün teklifinin görüşmesi sırasında AKP’li Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri toplantıyı terk ettiler.

AKP’lilerin devletçiliği tuttu!

Bakırköy Belediyesi 8. seçim dönemi 2. seçim yılı Haziran ayı toplantıları 1. oturumu 07 Haziran 2021 Pazartesi günü Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun katılarak yönettiği toplantı ile başlarken Meclis Gündeminin 5. maddesi olan mülkiyeti Bakırköy Belediyesine ait Basınköy Mahallesi 84. Pafta 949 Ada 109 Parsel taşınmazın satılması yönünde Emlak İstimlak Müdürlüğünün teklifinin görüşmesi sırasında AKP’li Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri toplantıyı terk ettiler.

Meclis Toplantısını terk ederken hiçbir ifade kullanmamalarına rağmen bu satış olayını protesto ettikleri belli olan Bakırköy Belediyesinin AKP’li Meclis Üyelerine sormak istiyoruz.

18 yıl önce iktidara gelen AKP, cumhuriyetin birikimi yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa elden çıkardı. Dev projeleri ise yandaş şirketlere yaptırıp Hazine garantisi vererek ülkenin geleceğini ipotek ettirirken, Türkiye’nin en büyük şirketlerini, fabrikalarını, otellerini, limanlarını, enerji üretim tesislerini, elektrik ile doğalgaz dağıtım şebekelerini ve arazilerini yerli ve yabancı özel şirketlere satılırken hayır dediniz mi?

2002 yılından bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış-devir işlemleri yapılırken. Ve kuruluşlardan 268’inde kamu payı kalmazken 1986 yılından AKP’nin iktidara geldiği döneme kadar 8.2 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, 2002’den günümüze toplam 62 milyar dolarlık satış gerçekleştirilirken ne oluyor dediniz mi?

ilk önce ‘fabrika kuran fabrikalar elden çıkarılırken 2003 yılında iki kamu şirketi, Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük tezgah üreticisi TAKSAN ile sanayi tesisi imalatı yapan GERKONSAN satılırken Türkiye Denizcilik İşletmeleri‘ne ait limanlar, SEKA‘nın kağıt fabrikaları ve kamu arazileri de satılırken bir dakika dediniz mi?

2004 yılında özelleştirmelerde vites yükselten AKP iktidarı, 1 milyar 282 milyon dolarlık satış yaparken  2003 yılında fabrika yapan fabrikaları elden çıkaran AKP iktidarı bu defa parçalaya parçalaya sanayi kuruluşlarını satmaya başlarken olmaz bu yanlış türünden tek kelime ettiniz mi ?

TEKEL 292 milyon dolara satılırken, gübre üreten şirketler ve onların fabrikaları özelleştirilirken Eti Bakır 21.8 milyon, Eti Krom 58 milyon, Eti Gümüş 41.2 milyon ve Eti Elektrometalurji 15.3 milyon dolara satılırken bunlar ülkenin geleceği satılmasın dediniz mi?

Çayeli Bakır İşletmeleriKaradeniz Bakır işletmeleri Samsun İşletmesi, BET Kütahya Şeker FabrikasıAmasya Şeker özelleştirme adına adeta yok pahasına elden çıkarılırken ne oluyor dediniz mi?

Doğalgaz dağıtım şirketleri ESGAZ, BURSAGAZ,  Sümer Holding bünyesinde yer alan fabrika arazileri de tek tek satılırken 44 milyon dolara satılan Sümerbank Bakırköy İşletmesi‘ni ve 27 milyon dolara satılan TÜMOSANTürk Hava Yolları’nın (THY) hisselerinin yüzde 20’si ise 177 milyon dolara borsada satılırken içi sızlayarak ben buna alet olamam dediniz mi?

AKP iktidarı toplam 8.2 milyar dolarlık özelleştirme yaparak rekor kırdığı 2005 yılında Türkiye’nin en stratejik kurumlarından biri olan Türk Telekom‘un yüzde 55’i 6 milyar 550 milyon dolar bedelle Lübnanlı Hariri Ailesi’ne satılırken, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü‘ne ait olan İstanbul Hilton Oteli binası ve arazisi 255 milyon dolara, Ataköy Otelcilik 62.7 milyon dolara, Ataköy Marina ve Yat İşletmeciliği 23.7 milyon dolara, Ataköy Turizm ise 33.5 milyon dolara satılma kararlarına karşı durdunuz mu?

2005 yılında 305 milyon dolara Eti Alüminyumun satışı,  Kıbrıs Türk Havayolları 33 milyon dolara, Adapazarı Şeker Fabrikası 45.7 milyon dolara blok olarak satılan kuruluşlar olurlarken Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından TÜPRAŞ ve PETKİM‘in bir bölümünü borsada satılırken bir gece yarısı TÜPRAŞ‘ın yüzde 14.76’sı İsrailli iş adamı Sami Ofer’e 453 milyon dolar bedelle devredilirken bu nasıl milli duruş dediniz mi ?

Eylül 2005’te yapılan Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ‘ın özelleştirme ihalesi ve 4 milyar 140 milyon dolar teklif eden Koç Holding-Shell ortak girişimi ipi göğüslerken birkaç gün sonra ise bir başka sanayi devi Erdemir, 2 milyar 770 milyon dolara OYAK Grubu’na satılırken Başak Sigorta ve Başak Emeklilik‘e mayıs ayında blok olarak 268 milyon dolara özelleştirilirken THY‘nin yüzde 25’i 207.8 milyon dolara borsada halka arz edilirken, TEKEL‘in Ankara’daki genel müdürlük binası da 100 milyon dolara TOBB’a satılırken  bir dakika dediniz mi?

Emekli Sandığı’nın sahip olduğu oteller de bir bir özelleştirilirken, Büyük Ankara Oteli 36.3 milyon dolar, Büyük Efes Oteli 121.5 milyon dolar, Büyük Tarabya Oteli ise 145.3 milyon dolara satılırken Araç muayene istasyonlarını, taşınmazları ve borsada Halkbank hisselerinin bir kısmını elden çıkartılırken bugün Zorlu Center’ın yükseldiği İstanbul Boğazı’na nazır Karayolları arazisi 800 milyon dolara, Mersin Limanı 755 milyon dolara, araç muayene istasyonları 613 milyon dolara, Halkbank‘ın yüzde 25’i ise 1.8 milyar dolara satılırken tepkisiniz ne oldu?

TÜPRAŞ ve Türk Telekom gibi Türkiye’nin en stratejik kurumlarından biri olan Petkim Petrokimya Holding 30 Mayıs 2008 günü imzalanan sözleşmeyle Azerbaycan devlet şirketi Socar, Petkim‘i 2 milyar 40 milyon dolara satılırken TEKEL‘in sigara bölümü ise 24 Haziran 2008’de 1 milyar 720 milyon dolara , Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş’nin (ADÜAŞ) sahip olduğu 9 santral özelleştirilirken Başkent Elektrik 1 milyar 225 milyon dolara, Sakarya Elektrik 600 milyon dolara, Meram Elektrik ise 440 milyon dolara satılırken, Blok olarak satış yapacak kamu şirketi sayısı azalınca, ilerleyen yıllarda tesis ve varlık satışına ağırlık veren AKP hükümeti, kamu arazilerini, fabrikaları, enerji üretim santralleri ile dağıtım şebekelerini elden çıkarırken, devletin yapacağı yatırımları ise özel sektöre ihale eden AKP, seçtiği işbirliği yöntemiyle de ülkenin geleceğini sayıları iki elin parmaklarını geçmeyecek şirkete adeta ipotek ettirirken hiç sesiniz çıktınız mı?

Üçüncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve şehir hastaneleri başta olmak üzere yap-işlet-devret modelli projelerde işletici firmalarla yapılan sözleşmelerde günlük veya yıllık olmak üzere yolcu, araç ve hasta sayısı garantisi verilirken devletin hazinesi 25 yıl boyunca firmalara toplam 100 milyar dolarlık ödeme yapma garantisi ve ülkenin geleceğini ipotek altına alan bu mega yatırımlar için verilen taahhütler ise “ticari sır” olarak halktan gizlenirken tavrınız ne olmuştu?

Verilecek cevabınız var mı gerçekten merak ediyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu