İstanbul

İBB’den büyük 19 Mayıs buluşması

İBB Başkanvekili Nuri Aslan da Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabe’de ne diyor? ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!’ Her zorluğun karşısında bu cümleyi hatırlayın isterim! Çünkü siz, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğisiniz. İnandığınız yarınlar için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceksiniz. Ve bizler, her zaman sizin yanınızda olacağız. Ekrem Başkanımız 2019’da yola çıkarken kollarını sıvayıp ne demişti? ‘Bu ülke demokrasi için Cumhuriyet için inanın son anına kadar mücadele edecek milyonlarca vatansever ile dolu. Gençliğimiz var!” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gün boyu süren çeşitli etkinliklerle kutladı. Günün son etkinliği Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlendi. İBB Başkanvekili Nuri Aslan, Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın da katıldığı etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, İBB Gençlik Halk Dansları Topluluğu’nun sahne performansı, Baran Mengüç ve Bedük Konseriyle devam etti.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan da etkinlikte yaptığı konuşmada, “Güzel ülkemiz bugünlere kolay gelmedi. Bağımsızlığımızı kimse bize altın tepside sunmadı. Bu yüzden biz egemenliğimizin kıymetini en iyi bilenleriz! Bundan 107 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Paşa İstanbul’dan Samsun’a yola çıktığında, Güzel vatanımızın her yeri işgal edilmişti.  Kendi vatanımızda, kendi topraklarımızda yabancıydık. Anadolu’nun her yerinde, cephelerde yıpranmış, ekinleri talan edilmiş, yoksulluğun, yokluğun gölgesinde bir hayatın içindeydik. Memleketin her yanında, kurtuluş için çareler aranırken, Genç bir asker, Şişli’deki evinden çıktı, Beşiktaş’ta annesi Zübeyde Hanım’ın elini öptü, hayır duasını aldı. Karaköy’den yola çıktı. Bandırma Vapuru’na bindi. Yanında 18 silah arkadaşıyla birlikte bir milletin bütün umutları vardı!” ifadelerini kullandı.

Aslan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;

“CUMHURİYET’İN KIVILCIMLARISINIZ, ALEVLERE DÖNME HEYECANINIZI GÖRÜYORUM”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk adımını Samsun’a attı, Anadolu ayağa kalktı! Milletimizin kurtuluş mücadelesi işte böyle başladı! O mücadeleden Cumhuriyet’imiz doğdu. Ülkemizin aydınlık yarınları, 19 Mayıs’ta başlayan o mücadeleden doğdu! Ebedi Başkomutanımız bu kutlu günü, ‘Cumhuriyet’i biz kurduk ama onu yükseltecek olan ve yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek gençlere emanet etti. Bugün o gençlik karşımızda, bize bakıyor. Hepinizin Cumhuriyet’e nasıl sahip çıktığını görüyorum. Hepiniz Cumhuriyet’in kıvılcımlarısınız, alevlere dönme heyecanınızı görüyorum.”

“Bilmenizi isterim ki bir yılı aşkındır Silivri zindanında tutsak edilen Ekrem İmamoğlu da bu heyecanı görüyor. Aydınlık günler için verdiğiniz mücadeleyi adı gibi biliyor.  Ve sizleri çok seviyor. Aslında o da, sizler için mücadele ediyor. Ülkemiz, gençlerimiz adil, eşit, güzel günlere kavuşsun istediği için, bunun için çok çalıştığı için bugün özgürlüğünden mahrum ediliyor. Tüm cesaretinizle, meydanlarda, bulunduğunuz her yerde, hakkınıza hukukunuza sahip çıkışınıza bin teşekkür ediyor!”

“İSTANBUL SİZİNDİR, İSTANBUL SİZİN KENTİNİZDİR!”

“Sevgili Gençler, Ata’mızın size emaneti olan Cumhuriyet, her şeyden önce fırsat eşitliğidir. Ekrem Başkanımız bu fırsat eşitliği sayesinde tam üç kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Bu fırsat eşitliği sayesinde Cumhurbaşkanı adayımız oldu. Sizlerin de her koşulda eşit yaşamanız için çalışıyoruz. Yurtlarımızla, Kütüphanelerimizle, Eğitim desteklerimizle, Atölyelerimizle, kurslarımızla, Eğitim desteklerimizle, Kent Lokantalarımızla, İstihdam ve staj olanaklarımızla, Park ve bahçelerimizle İstanbul sizindir, İstanbul sizin kentinizdir!”

“BU TOPRAKLARIN RUHUNDA DİRENİŞ VAR”

“Gençler, sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Ülkemizin onuru ve vicdanısınız. Üstünüze örtülmek istenen karanlığı, Görmezden gelinmek istenen varlığınızı, Bastırılmak istenen güzel sesinizi, Gözlerinizden çalınmak istenen ışıltıyı, Hayallerinizin önüne çekilmek istenen sınırları biliyoruz. Ama siz, bütün bunlara rağmen, Işık gibi doğmaya, İnatla üretmeye, Cesaretle direnmeye Ve umutla yürümeye devam ediyorsunuz. Çünkü bu toprakların ruhunda direniş var.”

“GENÇLİĞİMİZ VAR! GENÇLİĞİMİZ VAR! GENÇLİĞİMİZ VAR!”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabe’de ne diyor? ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!’ Her zorluğun karşısında bu cümleyi hatırlayın isterim! Çünkü siz, Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğisiniz. İnandığınız yarınlar için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceksiniz. Ve bizler, her zaman sizin yanınızda olacağız. Ekrem Başkanımız 2019’da yola çıkarken kollarını sıvayıp ne demişti? ‘Bu ülke demokrasi için Cumhuriyet için inanın son anına kadar mücadele edecek milyonlarca vatansever ile dolu. Gençliğimiz var! Gençliğimiz var! Gençliğimiz var!”

“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!”

“İyi ki gençliğimiz, iyi ki sizin gibi gençlerimiz var! Milyonlarca vatansever burada! Gençlik burada, Umut burada! Bağımsızlık meşalemizin ilk kıvılcımının parlayışının 107. yıl dönümünde,  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelemizin tüm şehitlerini, gazilerini rahmetle, minnetle anıyorum. Kurtuluşun ilk adımını atanların önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!”

Konuşmaların ardından sahneye eşi Özlem Aslan ile Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen’i de davet eden Aslan, Türk Bayrağı ile vatandaşları selamladı. Daha sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması Zeynep Bastık konseriyle devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu