GündemYerel

Ünal Ateş: Kahramanmaraş, uyuşturucu rotasının geçiş güzergahı oldu

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, ülkedeki güvenlik sorunlarına ve artan ekonomik kriz nedeniyle halkın umutsuzluk içine sürüklendiğine dikkat çekti. Ünal Ateş, yaşanan skandalların, uyuşturucu sorunlarının ve toplumsal şiddetin Türkiye’yi derin bir kaosa sürüklediğini ifade etti.

HERKES TEHLİKE ALTINDA: BEBEKLERDEN SOKAK HAYVANLARINA KADAR

Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, son dönemde artan şiddet vakalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Bir yaşındaki bebekten, sokaktaki savunmasız hayvanlara kadar herkes tehlike altında. Kadınlar, çocuklar ve hatta orta yaş grubundaki erkekler bile güvende değil. Maalesef ülke olarak toplumsal bir cinnetin içindeyiz. Bunun başlıca sebeplerinden biri de ekonomik sorunlardır” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA ŞİDDET VE TACİZ VAKALARI ARTIYOR

Son iki ayda Kahramanmaraş’ta yaşanan olayları örnek gösteren Ateş, “Sanayi sitesinde bir vatandaş sopayla dövülerek öldürüldü. Tarlada çalışan kadınlar tacize uğradı. Adliye önünde 4 yaşındaki çocuğunun gözü önünde bir kadın, boşanmak istediği eşi tarafından öldürüldü. Tüm bu vakalar, toplumsal olarak bir cinnet yaşadığımızın göstergesidir” dedi.

“GELECEK UMUDUNU YİTİREN BİR İNSAN HER ŞEYİ YAPAR”

Ekonomik kriz ve işsizlikle bağlantılı olarak insanların geleceğe dair umutlarını kaybettiğini belirten Ateş, “Gelecekten umudu olmayan bir kişi, her türlü suça eğilim gösterebilir. Bu insanlardan terörist de olur, sapkın da olur. Ülkemizde umut kalmayınca şiddet ve sapkınlık kaçınılmaz hale geliyor” ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU RİSKİ: ” KAHRAMANMARAŞ GEÇİŞ GÜZERGAHI OLDU”

Uyuşturucu belasının Kahramanmaraş için büyük bir tehdit haline geldiğini belirten Ateş, “Kahramanmaraş, uyuşturucu rotasının üzerinde bir geçiş güzergahı haline geldi. Özellikle Suriyeli göçmenlerin gelişiyle bu durum daha da ciddi bir boyut kazandı. Yeni atanan emniyet müdürlerimize ve valilerimize bu durumu ilk ilettiğim konu olarak hep gündeme getirdim” dedi.

“MEDYA AHLASIZLIĞA ÇANAK TUTUYOR”

Ülkedeki medya ortamına da değinen Ateş, “Doğru haber yapan gazeteciler hapis cezası alırken, sabah programlarında ahlaksızlığı yaymakta hiçbir sakınca görmeyenler ödüllendiriliyor. Bu iktidarın en büyük çelişkilerinden biri budur. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren medya mensuplarına yönelik herhangi bir yaptırım uygulanmazken, ahlaksızlıklar pervasızca ekranlara taşınıyor” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA UMUTSUZLUK İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, kentte yaşanan ekonomik kriz ve sosyal çöküntünün etkilerini minimize etmek için mücadele ettiklerini ifade etti. Ateş, “Kahramanmaraş halkının yaşadığı sıkıntılar, hizmet eksiklikleri, güvenlik sorunları ve ekonomik zorluklar gün geçtikçe artıyor. Ancak bu zor süreçte bile vatandaşlarımızla yan yana olmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

SONUÇ: “ERKEN SEÇİM ŞART”

Ünal Ateş, konuşmasının sonunda erken seçim çağrısında bulunarak, “Türkiye’nin bu cinnet ve kaos ortamından kurtulması için acilen bir erken seçime gidilmeli ve mevcut iktidardan kurtulmalı. Aksi takdirde ülke daha büyük bir yıkımla karşı karşıya kalacaktır” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu