Gündem

Özel: “Tahir Elçi cinayetinin tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı açıklamada, “Bir gün bu cinayetin tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi’nin hatırasının önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, basın açıklaması sırasında öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi, yaşamını yitirdiği yer olan Dört Ayaklı Minare önünde andı. Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ve eski Diyarbakır Baro Başkanı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Elçi’nin öldürüldüğü yere karanfil bırakan Genel Başkan Özgür Özel, “Çok duygusal bir anda ve çok duygusal bir yerdeyiz” dedi. Özel, şunları söyledi:

“BÜTÜN BEKLENTİLER BOŞA ÇIKTI”

“Bir yanımızda Sayın Türkan Elçi ve onun hayat arkadaşı Tahir Elçi. Bir yanımızda Sezgin Tanrıkulu, kendisi baro başkanıyken baroda birlikte çalıştıkları. Tahir Elçi, o anda burada Diyarbakır Baro Başkanı sıfatıyla, Diyarbakır için, kent için ve Diyarbakırlılar için bir basın açıklaması yaparken katledilmişti. Bütün süreci Türkan Hanım ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve tüm sivil toplum kuruluşları takip etti. Ancak biliyorsunuz olayın açıklığa kavuşturulmasına yönelik bütün beklentiler boş çıktı.”

“SAYGI İLE EĞİLİYORUZ”

“Bir gün bu cinayetin de tüm yönleriyle ortaya çıkarılacağı güne kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Tahir Elçi’nin hatırasının önünde saygı ile eğiliyoruz. Onun şahsında Diyarbakır’da kardeşlik için hukukun üstünlüğü için eşitlik için mücadele ederken hayatını kaybetmiş olan herkesi ve Tahir Elçi’yi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu