İstanbul

Balkan Şehirleri Parkı ve Anıtı açıldı

İBB, Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi sahilini eski metruk halinden kurtaran ve yeni çehresine kavuşturan Balkan Şehirleri Parkı ve Anıtı’nı, Başkan Ekrem İmamoğlu ve 9 Balkan şehrinin belediye başkanlarının katılımıyla hizmete açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi’ni yeni çehresine kavuşturan Balkan Şehirleri Parkı’nı, vatandaşların kullanımına açtı. Parkla birlikte açılan, sanatçı Ayhan Tomak’ın eseri Balkan Şehirleri Anıtı için düzenlenen törene; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis, Pula Belediye Başkanı Filip Zoricic, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic, Laktaşi Belediye Başkanı Miroslav Bojić, Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandakova, Stara Zagora Belediye Başkanı Zhivko Todorov, Svilengrad Belediye Başkanı Anastas Karchev ve Filibe Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov katıldı. İmamoğlu, park açılışında, B40 Balkan Şehirleri Ağı Kurucusu ve Dönem Başkanı sıfatıyla bir konuşma yaptı.

30 Kasım 2021’de 11 ülkeden 23 Balkan şehrinin yerel yöneticileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Hem bölgesel iş birliği hem bölgesel istikrar ve dostluk hem de daha iyi bir gelecek arayışı fikri, tüm Balkanlar için önemli bir fikir” dedi. Yaklaşık 1 yıllık sürede, 22 Balkan şehrinin da B40’a üye olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bugün itibariyle, 12 ülkenin 45 şehrinden oluşan, 32 milyon nüfuslu büyük bir aileyiz” ifadelerini kullandı. İstanbul’un dar bir çevreye sığmayacak bir şehir olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Bu şehrin tarihi, kültürü, coğrafyası, ekonomisi buna izin vermez. Yakın zamana kadar, İstanbul’u sadece belirli bir grup turistin geldiği, sadece belirli ülkelerin zenginlerinin emlak satın aldığı bir yer olarak gören bir anlayış hakimdi. Bu anlayış, İstanbul’u sadece bir Ortadoğu şehri olarak görüyordu; ufku, vizyonu bundan ibaretti. Evet, İstanbul bir Ortadoğu şehridir ama, aynı zamanda bir Balkan şehridir. İstanbul bir Avrupa şehridir. Bir Asya şehridir. Bir Anadolu şehridir. İstanbul bir Akdeniz şehridir. Bir Karadeniz şehridir” şeklinde konuştu.

İBB tarafından “150 Günde 150 Proje” uygulaması içinde yer alan Zeytinburnu Sahilinde yer alan “Balkan Şehirleri Parkı ve Anıtı açılışı 06 Kasım 2022 Pazar günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve davetlilerin birlikte kestiği kurdele ile açılırken açılışa CHP İstanbul İl Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gökan Zeybek, Turan Aydoğan, CHP Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Şemside Yener, Cem Kılıç, Ufuk İnan, Eser Şenay, CHP Tekirdağ eski İl Başkan Yardımcısı Mennan Yıldırım, CHP Bakırköy İlçe Örgüt Üyesi ve CHP İstanbul eski İlçe Sekreteri Ziya Disanlı, CHP Çatalca İlçe Örgüt Üyesi ve CHP İstanbul eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Taşkan Uysal, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu eski Üyesi Gönül Kaya, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban, CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, Esenler eski İlçe Başkanı Cemal Kaya, CHP Zeytinburnu eski İlçe Başkanları Barbaros Doğruel, Metin Gazioğlu, Bağcılar eski İlçe Başkanı Ali Kaya’da katılanlar arasındaydılar.

İçinde oturma gruplarının ve çocuk oyuncak alanlarında yer aldığı çok maksatlı Balkan Şehirleri Parkı büyük beğeni kazanırken açılışa katılanlar arasında CHP Bağcılar İlçe Başkan Yardımcıları Dilan Yeniyurt, CHP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Gökhan Eyüp Bulaç, CHP Bakırköy İlçe Başkan Yardımcısı Barış Kabdan, CHP Zeytinburnu İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Vardar, Murat Salcı, Mahmut Okat, Süleyman Dağ, Rifat Avcı, Şaban Şentürk, Ümit Gülnar, CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Hande Zuhal Gençgüven, CHP Zeytinburnu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Songül Gülyaz, CHP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdem Dursun, CHP Zeytinburnu İlçe Örgüt Üyeleri Yaşar Doğan, Abdülkadir Dodurga, Kemal Çınak, Bülent Kara, Cüneyt Çetin Çelik, Deniz Yantıra, Halis Canpolat, Deniz Üsküdar, İsmet Çiçek, Muteza Utan, Naci Bayık, Yücel Morgül, Sağnak, İlhan Karadeniz, Rıfat Furkan Eyüpoğlu, CHP Bakırköy İlçe Örgüt Üyesi Recep Sevinç, CHP Fatih İlçe Örgüt Üyesi Umut Yıldırım’da bulunuyorlardı.

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Balkan Şehirleri Parkı ve Anıtı açılışında yalnız bırakmayan CHP’li Yerel Yöneticiler arasında İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, İBB Belediye Başkan Danışmanları Baki Aydöner, Tonguç Çoban, CHP Zeytinburnu Belediye ve İBB Meclis Üyeleri Süleyman Uluocak, Düzgün Kaya, CHP Bakırköy Belediye ve İBB Meclis Üyesi, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, CHP Bağcılar Belediye ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Tunçer, CHP Bayrampaşa Belediye ve İBB Meclis Üyesi Kadri Sancaktar, CHP Başakşehir Belediye ve İBB Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır,CHP Beşiktaş Belediye ve İBB Meclis Üyesi Fidan Aslan Eroğlu, CHP K.Çekmece Belediye ve İBB Meclis Üyesi Ali Delen,CHP Kağıthane Belediye ve İBB Meclis Üyesi Orhan Çakır, CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Üsküdar, Selamettin Yeniyol, Asım Güven, Metin Gazioğlu, Hasan Ali Hayıroğlu, Cemal Aydar, Eyüp Cankurtaran, CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeleri Ali Rıza Değirmenci, Tuncay Gündüz, CHP Çatalca Belediye ve İBB eski Meclis Üyesi Erhan Güzel, CHP Avcılar İlçe Örgüt Üyesi ve İstanbul İl Genel Meclis eski Üyesi Ali Sadi Demir, CHP Zeytinburnu eski Belediye Meclis Üyeleri Hasan Erol, Şenol Yurtseven, CHP Zeytinburnu İlçe Örgüt Üyesi ve İstanbul İl Genel Meclis eski Üyesi Yaşar Dindar ve 2014 Yerel Seçimlerinde CHP Eyüp Belediye Başkan adayı olan Ferzan Özer’de bulunuyorlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu