İstanbul

İmamoğlu’nun gözdesi Mermutlu emekli oldu

06 Haziran 2022 tarihli İSKİ Genel Müdürlüğü sayfasında “6 Eylül 2019 tarihinden itibaren İSKİ Genel Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Sayın Raif Mermutlu, 8 Ağustos 2022 tarihi itibariyle emeklilik nedeniyle İSKİ’den ayrılacak. Sayın Mermutlu’ya; kurumumuza, İBB ailesine ve İstanbullulara verdiği değerli hizmetler için çok teşekkür ediyor, emeklilik hayatında da sağlık ve mutluluklar diliyoruz. İSKİ Genel Müdürlüğü görevine, halen kurumumuzda genel müdür yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Şafak Başa vekaleten görevlendirilmiştir” diyerek görevden ayrılacağı belirtilen İSKİ Genel Müdürü hakkında daha önce Türkiye Sosyal Demokrat olarak yazdıklarımızı hatırlatmak istedik.

24 Haziran 2021 Perşembe günü bir televizyon programına çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisine yöneltilen sorulara cevap verirken İSKİ ve Genel Müdürü Raif Mermutlu hakkında “işi çok iyi bilen bir arkadaş, geçmiş dönemin bürokrat“ minvalinde cevap ile konuyu savuşturmaya çalışmıştı.
24 Haziran 2021 tarihinde İBB Başkanlığını kazanmasının 2. yıl dönümü nedeni ile CHP İstanbul İl başkanlığının 39 İlçede başlattığı alan çalışmalarına denk gelen günde tv programına katılan ve İSKİ Genel Müdürü için “işi çok iyi bilen bir arkadaş, geçmiş dönemin bürokratı“ diyen sayın İmamoğlu’na önce “Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten beş ay sonra ANAP’lı İBB Başkanı Bedrettin Dalan’ın başkanlığı döneminde İSKİ’ye destek olması ve İstanbul’da su faturaları dağıtımı, su sayaçlarını okuma, tankerle su dağıtma gibi işleri yapan belediye iştiraki Su Servisi A.Ş.’yi (SUSER) kapatarak bin 200 kişinin işsiz kalmasına neden olduğunu” hatırlatmıştık.
İşte bahsedilen dönemin SUSER içinde yer alan sosyal demokrat, sol, sosyalist ve evrensel düşünceli kim varsa Sarıgazi’deki barakalardan oluşan ve belene kampı olarak adlandırılan sahaya sürgüne gönderilirken emek ve emekçi düşmanı, etnik ayrımcı, bölgecilik ve mezhepçilik yapan o dönem adeta terör estiren müdürü kimdi biliyor musunuz?
Sayın İmamoğlu’nun işi çok iyi bilen bir arkadaş, geçmiş dönemin bürokratı dediği kişi olan “Raif Mermutlu” diye yazmıştık.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler’de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında İstanbul’a yapılan hizmetlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. Biz İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğumda İstanbul’un hali neydi? İstanbul’da çöp dağları var mıydı, İstanbul’da su var mıydı, İstanbul’da hava kirliliği var mıydı? Çöp dağlarını kaldırdık. Kimden almıştık CHP’den. Susuzluğu giderdik, 180 km uzaklıktan dağları delerek su getirdik. Anadolu Yakası’nda da Sakarya’dan su getirdik. Boğazın altından alternatif tüneller yaparak suyu deplase edelim dedik. 2040 yılına kadar su sorunu yok” demişti.
“Sayın Cumhurbaşkanının dediği dönemin başında da sizin de çok başarılı bulduğunuz Raif Mermutlu vardı ama siz geçen yıl yağmur yağsın İstanbul susuz kalmasın diye geceleri yatağınızda sabaha kadar dua ettiğinize inanıyoruz” demiştik.
İBB Toplantısında KİPTAŞ eski Genel Müdürü şimdi ise Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın CHP sıralarına bakarak “Kadrolarınız olmadığını biliyoruz. İSKİ Genel Müdürü Mermutlu AKP’li bürokrattır, sahip çıkın” dediğini de bu sayfalarda paylaşmıştık.
“AKP bürokratıdır sayın Mermutlu,” diyen Sayın İsmet Yıldırım’ın “Çünkü İSKİ’den battınız tekrar İSKİ’den batabilirsiniz” sözlerini bir kez daha sayın İmamoğlu’na hatırlatmıştık.
“İSKİ’de görev yaptığı süreçte siyasi tavrını saklamayan ve bu görüşleri doğrultusunda İSKİ bünyesinde çalışan ilerici, sosyal demokrat ve sol görüşlü çalışanlarına karşı her türlü caydırıcı ve görevlerini zorlaştırıcı görevlendirmeler ile tanınan” Raif Mermutlu’nun bu görevlendirmede parmağı olduğunu Elazığ Hakimiyet Gazetesi haberlerinde yer alan “Gürsel Erol önerdi, İmamoğlu Onayladı” başlıklı haberleri de doğru mudur sayın İmamoğlu” diye de sormuştuk…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ısrarla görevde tutmaya devam ettiği İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu için geçmişte “Sayıştay’ın 2017 denetim raporlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve İETT olmak üzere AKP’li belediyelerin israf usulsüzlük ve yolsuzlukları hakkında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 06 Kasım 2018 Pazartesi günü Çağlayan Adliyesinde suç duyurusunda bulunmuştu.
Hatırlanacağı üzere Sayıştay’ın tespit ettiği yolsuzluklar ve usulsüzlükler ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere toplanan ve İBB Büyükşehir CHP Belediye Meclis üyeleri ile birlikte hazırlanan suç duyurusu dilekçeleri savcılığa verilirken Sayıştay incelemesi sonucunda İBB, İSKİ ve İETT’de saptanan usulsüzlüklerin açıklanan tutarı 753 milyon TL’yi bulduğu iddia edilmişti.
“Hal böyle iken Raif Mermutlu’nun hala bu görevde kalması CHP’ye oy verenlerin gönül kırgınlığına nedendir ve dikkate alınması gerekmektedir” diye de yazmıştık.
“Raif Mermutlu bu görevde bir dakika bile kalmamalıdır” demiştik ama sayın İmamoğlu tüm uyarılara içinden “vız gelir tırıs gider” demiş herhalde.
Kısaca Raif Mermutlu gibi birinden kurtulmak için emekli olması gerekiyormuş demek ki…
TÜRKİYE SOSYAL DEMOKRAT 
.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu