İstanbul

CHP’li Temel Polat “Bağış yahut hibe adı altında yapılan ticareti kabul etmiyoruz”

AKP'li Bahçelievler Belediyesi’ne 30 ay süreyle makam aracı tahsis eden şirketin, belediyeden 93 milyonluk araç ihalesi aldığı ortaya çıktı.

Bahçelievler Belediyesi’nin 2022 Mayıs ayı toplantısında gündeme gelen ve öncesinde dilekçe ile belediyeye 30 ay kullanım şartı ile bilâ-bedel araç tahsisi talebi tartışmalara neden olurken zamanda CHP Grubu Basın Sözcüsü de olan Meclis Üyesi Temel Polat, belediye ile ilişkileri bilinmeyen bir şirketin, belediyenin itibarını da zedeleneceğini dile getirerek “Bağış yahut hibe adı altında yapılan ticareti kabul etmiyoruz” dedi.

Bahçelievler Belediyesi’ne 30 ay süreyle makam aracı tahsis eden şirketin, belediyeden 93 milyonluk araç ihalesi aldığı ortaya çıktı.

Bahçelievler Belediyesi Hukuk Komisyonu Üyesi Temel Polat ve Tahsin Balekoğlu, belediyeye araç tahsis etmek isteyen Platform Turizm Gıda İnşaat Temizlik Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş’nin, öncesinde belediyeden 93 milyonluk araç ihalesi aldığını belirtti.

CHP’li Meclis Grubu, söz konusu ihalede belirtilen özellikteki araçların kiralanmaktansa aynı bedellerle satın alınabileceğini, satın alınmadan kiralama yöntemi uygulanarak hem belediyenin hem de kamunun zarara uğratıldığını dile getirdi.

Bahçelievler Belediye Meclisi’nden Ak Partili üyelerin çoğunluğu ile kabul edilen aracın, belediyenin kurumsal kimliğinede zarar vereceğini söyleyen Polat, söz konusu aracın ‘Makam Aracı’ olduğu bilgisini de paylaşarak, belediyenin zaruri ve mecburi hizmetleri için kullanılacak bir araç olmadığını vurguladı. Belli bir süreyle hibe edilen aracın kullanım süresinin 2023 seçimlerine denk gelen dönemde dolması ise akıllarda soru işareti bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu