Gündem

Orhan Sarıbal “Ormanlık alanları 2B arazisine dönüştürülerek peşkeş çekiliyor”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Antalya'nın Kaş ilçesi Aklar Mahallesi'nde "kadastro hilesiyle" ormanlık alanları 2B arazisine dönüştürülüp elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor...

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek ve Çetin Osman Budak, Tarım Orman- İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş ile TBMM’de basın toplantısı yaptı. Sarıbal, “Elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor” dedi. Şükrü Durmuş, “Ormanlar sermayenin çıkarına, yandaşlara peşkeş çekiliyor” dedi.

Orhan Sarıbal, “Yine bir iktidar yağmasının, talanının, yandaşlarını zengin etmenin, ormanları katlederek gerçekleştirmelerinin adını koyacağız. Adı orman kesimi, adı orman yağması, adı 83 milyon insanın ormanını yandaşlarına hile yoluyla aktarma. Orman köylüleri, ‘bizim ormanlarımız bizimdir, başkasına veremeyiz’ diyorlar. Yapılan kadastro hilesiyle ormanlık alanlar orman vasfından çıkarılıp 2B arazisine dönüştürülüp bunlar da bazı yandaşlara bilir kişi olarak işin içinde olanlara ve elbette elini ovalayıp parmağını yalayanlara peşkeş çekiliyor. İtirazları bu” diye konuştu.

Rafet Zeybek de yöre halkının yanında sonuna kadar duracaklarını belirterek, “Bu, ormana, vatana ihanettir.” dedi.

Çetin Osman Budak ise Kaş’ın Türkiye’nin dünyaya açılan pencerelerinden biri olduğunu belirtti. Budak, bununla mücadeleyi hukuk önünde sergileyip, bundan sonraki süreçte de Aklar Köyü’nün yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Aklar Köyü sakinlerinin de katıldığı basın toplantısında Tarım Orman İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş ise, “Orman Kadastro Komisyonları hile ve yağmanın ortağı olmuştur. Buralar, hiçbir şekilde 2B’ye konu edilemez. Burada söz konusu alan orman vasfını yitirmiş bir alan değildir.” diye konuştu.

2B NEDİR?

Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri olarak da nitelendirilebilen 2B, Türkiye sınırları dahilinde, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler olarak tanımlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu