Gündem

Bergen filmini izleyen Kılıçdaroğlu’ndan ‘İstanbul Sözleşmesi’ mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sinemada ‘Bergen’ filmini izledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve parti heyetiyle birlikte ‘Bergen’ filmini vatandaşların arasında izledi. Halis Serbest isimli erkek tarafından öldürülen Bergen’in hayatının anlatıldığı film hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Öncelikle filmin yönetmenini, oyuncularını yürekten kutluyorum. Bir dramı kalıcı kıldılar. Kadına yönelik şiddetin hangi sonuçlar doğurduğunu hep birlikte izledik. Umarım bir daha hiçbir kadının başına bu tür olaylar gelmez. Aynı zamanda İstanbul Sözleşmesi’nin de ne kadar değerli bir sözleşme olduğunu bize gösteriyor.” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP’nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin ve vatandaşlar eşlik etti.

Selvi Kılıçdaroğlu ise filme ilişkin, “Hem acı hem umut var. Sonunda kadının yine pes etmemesi, direnmesi bana umut veriyor” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ise filmi seyretmesinin ardından şu açıklamada bulundu;

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, değerli eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Ankara il örgütümüzle birlikte kadına yönelik şiddete dikkati çeken Bergen filmini izledik. Sözümüz söz iktidara geldiğimizde ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi‘ni uygulamaya koyacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu