GündemYerel

İzmir’de ‘İmamoğlu’ protestosu: TOMA’lı müdahale…

Cumhuriyet Halk Partsi (CHP) Cumhurbaşkanı aday adayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 87 kişi ile birlikte gözaltına alınmasına yönelik tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Türkiye’nin dört bir yanında yurttaşlar sokaklara çıkarak İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto ediyor.

İzmir Valiliği’nin 5 günlük eylem, gösteri yasağına rağmen kentte eğitim gören üniversite öğrencileri Bornova ilçesindeki Büyükpark’ta toplanarak “Hükümet istifa”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Susma sustukça sıra sana gelecek”, “İsyan devrim özgürlük”, “Diplomasız Erdoğan” sloganlarıyla Küçükpark’a ardından Bayraklı AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na yürüdü.

Öğrenciler, İl Başkanlığı’nın bulunduğu Manas Bulvarı’nda polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Polis barikatını aşmak isteyen öğrencilere polis, “plastik gaz kapsülleri”, TOMA’lardan tazyikli su ve biber gazı ile müdahale bulundu.

Uzun süre polisin sert müdahalesine maruz kalan öğrenciler, yarın tekrar bir araya gelmek üzere dağıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu