3 Aralık Dünya Engelliler Günü’de; Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği‘nin düzenlediği ve Beylikdüzü Belediyesi‘nin ev sahipliğini yaptığı Uluslararası Engelsiz Düşünce Karikatür Sergisi yapıldı. Türkiye’den ve dünyadan karikatür sanatçılarının eserlerinin yer aldığı sergide 27 sanatçının 48 eseri sanatseverlerle buluştu.
Programda Beylikdüzü’nde yaşayan otizmli çocukların, ailelerinin toplumsal yaşam içerisinde yaşadığı zorluklar konuşuldu, çözüm yolları arandı. Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği‘nin başkanı Dilek Bozkurt’ta programda konuşma yaptı. Bozkurt, “Bugün dünya üzerinde eşit haklara sahip değilse hiçbir çocuk; ne Dünya Çocuk Hakları Günü kutlanabilir, ne 3 Aralık, ne de 2 Nisan vs… Dayanışma ile aydınlık yarınları inşa edebiliriz. Beylikdüzü’nde gerçekleştirmek istediğimiz sürdürülebilir nice projeler var bunlar için devletin, yerel yönetimin kapısını sık sık çalacağız. Ta ki projeler hayata geçene kadar. Bu yolda işbirliği ile her şeyi yapabileceğimize olan inancımız tam.” dedi.
Bozkurt, şunları söyledi:
“Değerli meclis üyelerimiz, İlçe başkanlarımız ve pek kıymetli misafirlerimiz hepinize bu gece bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum, hoş geldiniz .
Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği ‘nin kuruluş serüvenini ve bu yolculukta yaşadıklarımdan birkaç anekdot paylaşmak istiyorum. Dernek kuruluş serüveninin kurucusu ben olsam da aslında bu süreci ben başlatmadım. Asla bir dernek kurayım ve Başkanı olayım gibi bir düşüncem söz konusu değildi. Kaderdaşlarım bu sorumluluğun üstesinden benim geleceğimi düşünmüş olacaklar ki; hep başkanımız siz olun dediler ve zorlu günlerin ardından bugün geldiğimiz noktada Beyomder’in başkanı olarak huzurlarınızdayım.
“Biz ‘Hak savunucusu’ bir dernek olarak kurulduk”
Biz “Hak savunucusu” bir dernek olarak kurulduk. Tüzüğe yazdığım her maddeyi kaderdaşlarıma tek tek okuyup, açıklayarak onaylarına sundum, çoğunluğu burada ve şahitlerdir. Pansuman tedbir olarak görsem de bazı eylemleri, biz de dernek olarak yardımlarda bulunduk. Fakat bu durumu birçok derneğin normalleştirdiğini düşündüğümüzden bu tür paylaşımları sosyal medyamızdan duyurmadık. Tahmin edeceğiniz gibi bu seferde ne yapıyor bunlar diyenleri de duyduk. Bu konuda bir denge kurmaya çalıştık ve başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.
Bizim istediğimiz hak ihlallerinin üstüne gitmek, toplumsal dışlanmanın önüne geçmek ve ailelerin refahı için destek mekanizmalarının geliştirilmesine olanak sağlamak. Bu yolda mücadeleye bir katkı da biz sunarsak ne mutlu bize, ne mutlu bana. Sizlere açık bir itirafta bulunmak istiyorum. Dernek kurulduğu andan itibaren otizmin önünde en büyük engel; iyileri tenzih ederek üzülerek söylüyorum ki “Bu alanı kullanmaya çalışan çocukların durumunu kullanan dernekler ve bir koli için bu derneklerin nefes almasına olanak sağlayan ailelerdir.” ve yine tecrübe ettiğim için söylüyorum ki; bu camiada şahit olduklarımdan sonra insanların engelli derneklerine neden üye olmak istemediklerini çok iyi anladım. Beylikdüzü Otizmle Mücadele Derneği benim başkanlığım devam ettiği sürece asla diğer derneklerin çıkar hesaplarıyla yürüdüğü yolu referans almayacak, almadı ve tam aksi şekilde karşılarında duracak.
“Dünya üzerinde eşit haklara sahip değilse hiçbir çocuk; ne Dünya Çocuk Hakları Günü kutlanabilir ne 3 Aralık”
Bugün burada bir kutlama yapmıyoruz. Bugün burada sizlerinde desteğiyle farkındalık oluşturmak için toplandık. Bugün dünya üzerinde eşit haklara sahip değilse hiçbir çocuk; ne Dünya Çocuk Hakları Günü kutlanabilir, ne 3 Aralık ne de 2 Nisan vs…
“Dayanışma ile aydınlık yarınları inşa edebiliriz”
Dayanışma ile aydınlık yarınları inşa edebiliriz. Beylikdüzü’nde gerçekleştirmek istediğimiz sürdürülebilir nice projeler var bunlar için devletin, yerel yönetimin kapısını sık sık çalacağız. Ta ki projeler hayata geçene kadar. Bu yolda işbirliği ile her şeyi yapabileceğimize olan inancımız tam.”