CHP’li Antmen: “80 milyonun kişisel bilgisi TÜGVA’nın elinde”
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TÜGVA’nın paralel bir devlet yapılanması içinde olduğu ortaya çıkmıştır.
Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) iç işleyişi, devlet tarafından nasıl desteklendiği ve vakfın devlette nasıl kadrolaştığının sızan belgelerle ortaya çıkması sonrası ardı ardına yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi.
TÜGVA’nın ERP adlı bir yazılımla bütün vatandaşların nüfus ve adres bilgilerini aldığı ortaya çıktı. CHP Konuyu Meclise taşıdı.
Antmen, medyada yer alan belgelere göre TÜGVA’nın hakimlik, kaymakamlık, subaylık, polis akademisi ve kamuda yer alan birçok önemli pozisyon için listeler yapmakta olduğunu ifade ederek “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile yeğeni Usame Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun da üst yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA’nın paralel bir devlet yapılanması içinde olduğu ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.
Bütün bunların yaşanırken çok büyük bir skandalın daha ortaya çıktığını ve TÜGVA’nın ERP Yazılımı ile Türkiye’deki herkesin kişisel bilgilerine ulaştığının ortaya çıktığını söyleyen Alpay Antmen “Siyaset, spor, sanat, iş ve medya dünyası başta olmak üzere bütün Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının nüfus ve adres bilgilerinin TÜGVA’nın elinde olduğu gerçeği gün yüzüne çıkmıştır. Devlette çalışan ve kamu güvenliğini ilgilendiren personellerin de dahil olduğu bu bilgi havuzuna TÜGVA Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden aldığı ifade edilmektedir” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde yer alan sorular şunlar:
– TÜGVA 80 Milyon Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının kişisel, nüfus ve adres bilgilerini nasıl ele geçirmiştir? Bunun İçişleri Bakanlığı içindeki sorumluları kimlerdir? Bu kişiler hakkında ne tür hukuki ve idari işlemler yapılacaktır?
– Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren bu büyük skandal karşısında neden harekete geçilmemektedir? Ülkenin Cumhurbaşkanı, parti genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, savcılar ve kamu görevlilerinin tüm bilgilerinin TÜGVA’da olması büyük bir milli güvenlik sorunu değil midir?
– TÜGVA devlet içinde devlet mi olmuştur? İçişleri Bakanlığında gizli kalması gereken özel bilgiler kullanılarak bugüne kadar kaç kişi fişlenmiştir? Bu bilgiler kullanılarak kaç kişi kamuya yerleştirilmiştir?
– Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı olarak TÜGVA ile ilgili suç duyurusunda bulunacak mısınız yoksa bu büyük suça ortak mı olacaksınız?
– TÜGVA’nın bu amaçla kullandığı ERP yazılımı aracılığıyla başka ülke istihbaratları veya kuruluşları Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının tamamının bilgilerine erişmiş olabilir mi? Olduysa bu konu hakkında ne tür önlemler alınacaktır?