Gündem

AKP’li belediyeye yargı bir kez daha “dur” dedi

AKP’li Bergama Belediyesi’nin yapmak istediği "Millet Bahçesi Projesi" ikinci kez yargı tarafından engellendi.

İzmir’in Bergama ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi yapacağı gerekçesi ile 86 işyerini yıkma kararı aldı. Belediye mülkü dükkanların kiracısı olan esnaflara 60 gün içinde boşaltmaları yönünde tebligat gönderildi. AKP’li belediye 9 Kasım günü dükkanların yıkım işlemi için ihaleye çıktı. İşlerini kaybetmek istemeyen mağdur esnaflar çözüm arayışları sonuçsuz kalınca yargıya başvurdu.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada özetle: “Millet Bahçesi Projesi, ‘esnafı mağdur etme, esnafı bitirme projesi’ olarak hayata geçirilmek istenmektedir. Esnaf susturulmaya, dışarı da kalmamak için bastırılmaya, haklarını aramaması için sindirilmeye çalışılmaktadır. Esnafımızın yanında, esnafımızı mağdur edenlerin tam karşısındayız” denildi.

AKP’li Bergama Belediyesi tarafından Millet Bahçesi Projesi nedeniyle mağduriyet yaşayan stat esnafı, açtığı üç ayrı davadan ikincisi de sonuçlandı.

Esnaf dükkanlarının yıkımı için belediye yönetimi tarafından 9 Kasım tarihinde açılan ihale sonrası açılan ilk davada mahkeme; yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

ESNAF İKİNCİ DAVAYI AÇTI

İzmir 5.İdare Mahkemesi, mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar ile ilgili Millet Bahçesi Projesi için yıkılmak istenilen ancak ‘riskli yapı’ denilerek rapor tutulan kararın iptali istemi ile açılan davada; karar verilinceye kadar, itiraz yolu açık olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karara sevinen stat esnafları, “Mahkemenin son davada verdiği karar umutlarımızı bir kez daha arttırdı. Bizler hiçbir siyasi oluşumun içinde değiliz. Sadece ekmeğimizin peşindeyiz.” ifadelerini kullandılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu