İstanbul

CHP Kartal İlçe Başkanlığına saldırı…

Dün gece saatlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanlığı binasının önünde bulunan ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk resminin yer aldığı pankarta Starbucks logosu yapıştıran saldırgan bir grup, ilçe binasının bulunduğu apartmanın içine de sprey boyayla “İsrail=CHP” yazılaması yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat yaptıkları açıklamayla saldırıya sert tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 00.00 ile 01.00 sularında iki kez gelen 5-6 kişilik bir grup, CHP Kartal İlçe Başkanlığı binasının önünde bulunan ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk resminin yer aldığı pankarta Starbucks logosu yapıştırırken, sprey boyayla “Hamas geldi, Özgür kaç” yazdı. İkinci gelişlerinde binanın bulunduğu apartmanın içine giren saldırgan grup, bu kez yere “İsrail=CHP” yazılması yaptı ve duvarda bulunan afişin üzerine de “Hamas” yazdı. Olay yerinden uzaklaşan grubun yüzlerinin açık olduğu belirtilirken, CHP Kartal İlçe Yönetimi, saldırganların yakalanması ve olayın bir an önce aydınlatılması için emniyete bilgi verdi.

“DÜŞÜNCEMİZİN NE OLDUĞUNU BİLMİYOR OLACAKLAR Kİ BU UTANMAZLIĞI SERGİLEMİŞLER”

Kartal İlçe Başkanlığı önünde yapılan açıklamaya CHP Parti Meclisi üyesi Baki Aydöner ile CHP İstanbul İl Yönetimi ve CHP’li ilçe başkanları da katıldı. Açıklamayı okuyan Kartal İlçe Başkanı Mert Polat “Bugün kendilerini ne olarak tanımladıklarını bilmediğimiz birileri ilçe başkanlığımıza bu yazıları yazarak bizleri zalimin zulüm yaptığı yerde, bu zulmü başlatanlar ve sürdürenlerin hepsi için düşüncemizin ne olduğunu bilmiyor olacaklar ki bu utanmazlığı sergilemişler” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kökü dışarıda örgütlerden ve onları maşa olarak kullananlardan korkmadığını ve bir adım geri atmayacağının altını çizen Polat, “Bizler için en önemlisi hangi dinden, ırktan, mezhepten olursa olsun bölgemizdeki sivillerin, kadınların ve çocukların can güvenliğidir. Bölgemizde barışı esas alarak, savaş baronlarına teslim olmamaktır” dedi.

“MASUM FİLİSTİN HALKINA YAPILAN ZULMÜN KARŞISINDAYIZ”

Açıklamada “Masum Filistin halkına yapılan zulmün emperyalist maşalığını yapan İsrail’i de ve bu zulmün canlı kalmasına fırsat sunan terör saldırılarının da, adı ne olursa olsun, her zaman karşısındayız” ifadelerini kullanan Polat, devamında şunları belirtti:

“Cumhuriyetimizin 100.yılında bu topraklarda emperyalizme en büyük darbeyi vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının mücadelesi ve insanımızın dirayeti ile çizilen sınırlarımız ve gücümüzün kaynağı olan Cumhuriyet umuyorum ki tüm zulme uğrayan toplumlarda bir gün işlevli hale gelir. Her ne kadar Cumhuriyet ve onun değerlerine karşı mücadele edenler kıymetini bilemese de zulme karşı mazlumu savunan irade savaşarak değil kalıcı çözümler üreterek siyasi alanlarda mücadele etmek ile olur.”

Açıklamanın sonunda saldırının dışarıdaki savaşı içeriye taşımak isteyenlerin oyunu olduğuna dikkat çeken Polat “Filistinli masumların canı ve kanını kendi küçük siyasi hesapları için istismar edenler, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalışanlar, sınırlarımız dışındaki savaşları içeriye taşımak isteyenler ateşle oynuyorlar. Herkes aklını başına alsın” dedi.

İL BAŞKANI ÇELİK’TEN SERT TEPKİ: VANDALLAR BULUNACAK, YARGI ÖNÜNDE HESABINI VERECEK

Saldırıya sert tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Filistin Davasını Sizden Öğrenecek Değiliz. Kartal İlçe binamız, kime hizmet ettiği belli olmayan, bölgesel savaşları içeriye taşımak isteyen güdümlü vandalların saldırısına uğramıştır. Ortadoğu’da yaşanan kanlı savaşların gerilimini ülkemize taşımayı amaçlayan bu sefil eylemi yapanların kimlerden güç aldığını biliyoruz. Bizim yerimiz her gün İsrail’in zulmüne uğrayan Filistin halkının yanıdır. Kimse bu halkın güvenliği ve barışına kast edemez, kast edenler karşılarında CHP’yi bulur. Bu provokasyonu gerçekleştiren vandallar bulunacak, yargı önünde hesabını verecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu