Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Yürüyüşüne Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılında I. Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e yürüdü ve Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gençlerle beraber Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü yaptı. Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve milletvekilleri de eşlik etti. Cumhuriyetin 100. yılında yapılan yürüyüşte Kılıçdaroğlu yurttaşlarla selamlaştı. Yürüyüş boyunca Kılıçdaroğlu’nun yanına çocuklar geldi ve bir süre beraber yürüdüler.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki yurttaşlar Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine ulaştı. Kılıçdaroğlu, Ulu Önder’in mozolesine yurttaşlarla beraber çıkarak, mozoleye karanfil bıraktı, Ata’nın manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Kılıçdaroğlu, izdiham ve kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar nedeniyle Anıtkabir avlusunda güçlükle ilerleyebildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu