İstanbul

Gürsel Tekin: “Eti sadece baştakiler yiyor”

CHP’li Gürsel Tekin, Sultanbeyli semt pazarında kurduğu “dert masasında” vatandaşların sorunlarını dinledi. Ekonomik sıkıntılar içinde yaşadığını söyleyen bir anne, en son ne zaman et aldınız?” sorusuna “Eti baştakiler yiyor. Siz etin fiyatını biliyor musunuz? Biz bulursak bayramdan bayrama yiyoruz.” diyerek içinde bulunduğu duruma isyan etti.

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Sultanbeyli’de kurulan bir semt pazarında vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

“Baştakiler ve “Öteki Türkiye”

Sultanbeyli Pazarı’nda duyduğumuz hikâyeler, sadece bir semtin değil, Türkiye’nin acı gerçeklerini yansıtıyor diyen Tekin, “Ekonomik sorunlar, vatandaşın temel gıda maddelerine erişimi bile kısıtlıyor ve vatandaşları açlığa mahkûm ediyor. Türkiye’nin iki farklı dünyaya bölündüğünü gösteriyor. “Baştakiler” ile “Öteki Türkiye” arasındaki uçurum, giderek daha da derinleşiyor.” Diye konuştu.

Okul kantinlerinde bir tostun bile 30 liradan satıldığı bir dönemde, çocuklarımızın eğitimleri ve sağlıkları tehlikede olduğunu ifade eden Tekin, Öteki Türkiye’nin çocukları, eşitsizlik yüzünden okul kantinlerinde aç kalıyorlar. Baştakiler, bu yangının farkında olmayabilir veya bu derdi umursamayabilirler, ancak Öteki Türkiye’nin sorunları, tüm toplumu etkiler. Bu bir beka meselesidir.” Dedi.

“Fiyatlar hem esnafı hem de çocukları isyan ettirdi”

Sultanbeyli semt pazarı, her dönemin ve her kesimin gerçek gündemini yansıtan bir ayna görevi yaptığını söyleyen CHP’li Tekin “Pazarda karşılaştığım bütün çocuklar ekonominin kötü gittiğinden bahsediyor. AKP iktidarı, çocukları bile ekonomist yapmış durumda. Ekonomik sorunların sadece yetişkinleri değil, geleceğimizi inşa edecek çocukları da nasıl etkilediğini gösteriyor.

Seçim öncesindeki fiyatlarla şu anki fiyatları da karşılaştıran Gürsel Tekin, hayat pahalılığının vatandaşın giderek belini büktüğünü dile getirdi. Esnafı ziyareti sırasında:“30 yıldır pazarda çalışıyorum ve hiçbir zaman böyle bir şeye tanıklık etmedim diyen bir esnaf, “250 gram lahana isteyen bile var. 30 yıldır böyle bir zulüm görmediklerinden yakınırken, kış aylarını düşünemediklerini, fiyatların bu artış hızıyla giderse vatandaşın zorunlu ihtiyaçlarını bile karşılamakta sıkıntı yaşayacağını belirtiyor.

CHP’li Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi, ‘’Verin yetkiyi, görün etkiyi”  sloganıyla vatandaştan oy isteyen iktidar yetkililerine seslenerek esnafın perişan olduğu, fiyat artışları nedeniyle sattığı malın yerine yenisini koyamadığını, halkın durumunun gün geçtikçe daha da kötü bir duruma geldiğini ifade etti. Yetki verildikten sonra etki net olarak görülüyor diyen tekin hayaldi gerçek oldu 4 kilo patates 100 lira oldu.” Diyerek dar gelirli vatandaşların içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu