İstanbul

İlkay Biber: “Size rağmen toplumda birlik ve beraberliği esas alarak aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız”

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adayı İlkay Biber, CHP İstanbul örgütü yöneticileri ile birlikte İstanbul Adliyesi’ne gelerek Batman’da yapılan sokak röportajında muhalefete yönelik “kafalarını keseceğiz” diyen kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı İlkay Biber, “Toplumu korku iklimine hapsetmeye çalışanlar, ülkeyi bir kaos iklimine doğru götürmeye çalışanlar, biz olmazsak bakın nasıl kaos çıkar görüntüsü vermeye çalışanlar bilsinler ki toplumun birlik ve beraberliğine kast etmeye, aydınlık yarınları engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Size rağmen bu toplumda birlik ve beraberliği esas alarak aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız.” dedi.

CHP İstanbul örgütü yöneticileri, Batman’da yapılan sokak röportajında muhalefete yönelik “Erdoğan’a dokunsalar var ya kafalarını keseceğiz. Biz Hizbullahçıyız. Biz cihada da hazırız” diyen İsmail Cevher Kasımoğlu hakkında bugün suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul İl Sekreteri Gülsüm Hale Özcömert Coşkun ve İl Disiplin Kurulu üyeleri, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adayı İlkay Biber, CHP’li il ve ilçe yöneticileri, bugün İstanbul Adliyesi’ne gelerek söz konusu röportajla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CHP’li 25 kişinin imzasıyla yapılan verilen dilekçede, söz konusu kişinin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarını işlediği belirtilerek, kamu davası açılması yönünde talepte bulunuldu.

“Size rağmen bu toplumda birlik ve beraberliği esas alarak aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız”

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adayı İlkay Biber, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu ve İl örgütümüzle birlikte toplumu hadsizce tehdit etmeye çalışan bir kendini bilmez hakkında suç duyurumuzu yaptık. İçinde bulunduğumuz bu süreçte ülkemizin aydınlık yarınlarına çok az bir süre kala ne yazık ki yine aynı senaryoları, tanıdık olayları hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz. Yine birileri tehdit ve nefret diliyle topluma korku iklimini yaymaya çalışıyor, birileri siyasi partilerin binalarını kurşunluyor ve birileri de tepeden tüm bunların organizasyonunu çekinmeden yapıyor. Tüm bunların sonucunda toplumu korku iklimine hapsetmeye çalışanlar, ülkeyi bir kaos iklimine doğru götürmeye çalışanlar, biz olmazsak bakın nasıl kaos çıkar görüntüsü vermeye çalışanlar bilsinler ki toplumun birlik ve beraberliğine kast etmeye, aydınlık yarınları engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Size rağmen bu toplumda birlik ve beraberliği esas alarak aydınlık yarınları hep birlikte kuracağız. Bahar geliyor, bahar çok yakın. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Baharın gelişini engelleyemeyecekler. Bu ülkeye baharı daha önce getirdik şimdi yine hep birlikte getireceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu