Gündem

Kaftancıoğlu’ndan ‘Büyük Beyaz Buluşma’ yürüyüşüne destek

Hekimler ve sağlık çalışanları Kadıköy’de ‘Büyük Beyaz Buluşma’ eylemi gerçekleştirdi.

Sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının düzeltilmesi yönündeki talebine karşı AKP iktidarı uzun süredir sessizliğini korurken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen günlerde yaptığı açıklamada hekimleri hedef almış “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” ifadelerini kullanmıştı. 

Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için Kadıköy’de “Büyük Beyaz Buluşma” eylemi yaptı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde buluşan, aralarında çeşitli sendika ve meslek örgütü üyelerinin de bulunduğu çok sayıda sağlık çalışanı Kadıköy Rıhtım Beşiktaş İskelesi’ne yürüdü.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Bld. Bşk. Şerdil Dara Odabaşı, Bakırköy Bld. Bşk. Dr. Bülent Kerimoğlu, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul Tabip Odası Başkanı Pınar Saip, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun destek verdiği yürüyüşte, “Emek bizim, söz bizim, bu memleket bizim” sloganları atıldı.

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından “Emek bizim, söz bizim, bu memleket bizim. Hiçbir yere gitmiyoruz Buradaydık, burada olacağız” açıklamasını yaptı.

Hekimlerin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“20 yıldır bu ülkeyi yöneten, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söylenen bu sözler hekimler arasında büyük bir kırgınlığa, öfkeye neden olmuştur. Yanıtımız açıktır; Tıbbın tarihi yazılmaya başladığından bu yana burada, bu topraklardaydık. Bugün de buradayız.

Biz, topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak emeğimizle, bilgimizle, uzun yıllar süren eğitim ve mesleki deneyimlerimize dayanan birikimimizle insanlara hizmet için çalışıyoruz. Biz, yıllar içinde, ‘Doktorları ağaca bağlayın da kaçmasınlar’ diyen devlet başkanlarını da, ‘Doktorların gözü doymaz’ diyen kasaba siyasetçilerini de, ‘Paracı doktorlar gürültü yapıyor’ diyen sağlık yöneticilerini de gördük/görüyoruz.

Hepsi gitti, biz kaldık; mesleğimiz ve meslek onurumuz kaldı. Bugün de hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Güçsüzlerin gücü, çaresizlerin çaresi olmak, ölümle ve hastalıklarla mücadele etmek, sağlık ve şifa dağıtmak için, dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız.

Ne ülkemizden ne mesleğimizden ne hakkımız olanı istemekten vazgeçeceğiz. Emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı 14-15 Mart’ta bütün illerde, bütün sağlık kurumlarında g(ö)revde olacağız”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu