Gündem

Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkan Yardımcısı Süha Akıncı İzmit’e

Sosyal Demokrasi Derneği Kocaeli çalışmaları...

Sosyal Demokrasi Derneği (SDD) genel başkan yardımcısı Süha AKINCI, görüşme, temas ve incelemeler için İzmit’e geldi.

Kocaeli’nin efsane belediye başkanı EROL KÖSE ile İstanbul’dan İzmit’e gelen SÜHA AKINCI, CHP İstanbul Gençlik Kolları’nın önceki Başkanı ve CHP Gençlik Kolları’nın önceki Genel Başkanlığını yapmıştır. Ailesi ve kardeşleri İzmit’te olan SÜHA AKINCI , KYÖD (Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği) üyesidir.

SÜHA AKINCI ve EROL KÖSE, çalışmaları sırasında, CHP KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI’nı da ziyaret ederek yöneticilerle görüşmüşlerdir.

CHP Kocaeli İl Başkanı HARUN ÖZGÜR YILDIZLI, CHP Kocaeli önceki İl başkanları, İl Kadın Kolu yöneticileri ve İl yönetim kurulu üyelerininde bulunduğu görüşmede karşılıklı görüş alış verişinde bulunulmuştur…

Bu görüşmeler sırasında EROL KÖSE şunları söylemiştir:

‘SÜHA AKINCI ve ailesinin benim ilk dönem Belediye Başkanlığı seçimleri dahil olmak üzere yardımlarını, katkılarını, hizmetlerini unutamam. Ben de SDD İSTANBUL ŞUBESİ’nin yeni bir üyesi olarak buraya geldim. Örgütlenmenin, çalışmaların neler olması gerektiğini, önemini bilirim. Bu konuda benim üzerime düşen hizmetlerle beraber, İzmit’te hep beraber bu çalışmalara destek vermemiz gerekiyor…’

CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nda iki saat süren görüşmede konuşan SÜHA AKINCI, kısaca şunları söylemiştir:

‘’CHP Kocaeli İl Başkanımız sevgili YILDIZ’lıya ,toplantımızda bulunan tüm eski ve yeni yönetici arkadaşlarımıza, dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bir teşekkürümüde, Kocaeli’mizin efsane Belediye Başkanı sevgili EROL KÖSE büyüğümüze yapmak istiyorum. Kendisi bizim SDD’nin en genç üyesidir…Bu inanç ve heyecanla, hizmet vermek için beraber buradayız.

Kocaeli’nin benim yaşantımda önemi büyüktür. Ben Kocaeli Belediye Başkanı rahmetli LEYLA ATAKAN ile FERİDUN ÖZBAY ile İSMAİL KOLAYLI’nın trafik kazası ile hayatlarını kaybetmelerinden bu yana Kocaeli’nde siyasi çalışmaların içerisindeyim. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevgili Köse lütfetti benim ve ailemin hizmetlerini övdü. SEKA’dan emekli olan erkek kardeşim REHA AKINCI burada. Benim rahmetli annem SEVİM AKINCI, CHP İzmit Merkez İlçe Kadın Kolu yönetim kurulu üyesiydi. Şimdi burada bulunan Kız kardeşim SAHRA AKINCI,CHP Kocaeli İl Kadın Kolu yönetim kurulu üyesi olarak hizmet verdiler… Sevgili Köse’nin ailemin bu hizmetlerini anmasına, vefa anlayışına ,bu kadirşinaslığına bir kere daha teşekkür ediyorum.

Sevgili İl Başkanım, değerli yönetici dostlarım, Kocaeli bilindiği gibi, Kocaeli Üniversitesi ile hem bir öğrenci kenti, hem de fabrikaları ile Emeğin baş kentidir. Bu il’de Sosyal Demokrat düşüncenin, eski dönemlerde olduğu gibi başarılı olması için çalışmalara devam etmemiz gerekiyor. İzmit Belediye Başkanlığı seçiminde ki başarının, Kocaeli Büyükşehir’ ile de devam ettirilmesi gerekiyor. Bu doğrultudaki çalışmalarınızı izliyorum ve başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum.

Biz, bugün öğrenci ve çalışan gençlik örgütlenmesi için buradayız. Lise ve Üniversite gençlik kesimi içerisinde sosyal demokrat-Atatürkçü gençlik çoğunluktadır. Bu çoğunluğun örgütlü bir yapı içerisinde, ideolojik ve politik çalışma içinde olması gereğine inanıyoruz. Nihat Erim’in başbakanlığı zamanında 70’li yıllarda kapattığı SDDF (Sosyal Demokrasi Dernekleri Federasyonu)’nun Türkiye’de ki tüm Üniversite –fakülte ve tüksek okullarda Sosyal Demokrasi Dernekleri vardı. Ben SDDF kapatılmadan önce SDDF’nin 2. Başkanıydım. Türkiye’de yüz binden fazla üyemiz vardı. Bu arkadaşlarımızdan çoğu daha sonra CHP’de görev aldı. İl-ilçe başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyesi, milletvekili oldu. Üniversitelerde öğretim üyesi, kamu ve özel kesimde müdür, genel müdür oldular. Bizim o dönemin hem Kocaeli’n de hem Kocaeli Üniversitesi’nde görevde olan arkadaşlarımız, dostlarımız var…

Bizler öğrencilerin bir sınıf olamadığını biliyoruz. İktidar mücadelesinin, sınıfsal ve siyasal mücadele olduğunu da biliyoruz. Bizler 68’ler de inançla söylediklerimizin bugünlerde de nasıl doğru olduğunu, nasıl geçerli doğru bir tespit olduğunu yaşayarak gören bir nesiliz. Öğrenci gençlik kesiminde doğru düşüncelerin hem hakim, hem de örgütlü olması için çaba gösteriyoruz. Bu çabalarımızda siz değerli parti yöneticileri ve belediye başkanlıklarımızın destek ve katkıları olacağına inanıyoruz. Tek başına kurtuluşun olmadığını biliyoruz. Kocaeli’nde AKP’nin TÜGVA ve diğer örgütlenmeleri karşısında, İzmit Belediye Başkanlığımızın, İl Başkanlığımızın verdiği hukuk mücadelesinin yanındayız. AKP yöneticilerinin, çıkara dayalı örgütlenmesini hep beraber bitireceğiz. Seçimlere az kaldı. Gidecekler… Göndereceğiz hep beraber… İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 13 BÜYÜKŞEHİRDE olduğu gibi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan da bu çıkara dayalı, kamu malını peşkeş çekenleri göndereceğiz..

Gün, birlik olma, dayanışma içinde olma, örgütlü ve inançlı olma günleridir…

Kocaeli’de ki tüm arkadaşlarımı, dostlarımızı ve genç arkadaşlarımızı selamlıyor, dayanışmaya ve de örgütlenmeye çağırıyorum…’’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu